Op zaterdag 18 april gaat de Nationale Sportweek van start met een landelijke opening in Doetinchem. In Doetinchem wordt het startsein gegeven van een week vol sport. Deze week loopt van 18 tot en met 25 april. Toeval of niet: de LOTTO NK Schermen is precies dat startweekeind in het topsportcentrum in Rotterdam. 

Net als vorig jaar is het thema van deze week ‘Ik neem je mee!’. Iedereen wordt aangemoedigd om een maatje mee te nemen om samen te gaan schermen. Leden nodigen iemand uit (familie, vrienden, buren) die juist weinig of misschien zelfs niet sporten.

Voor verenigingen is dit de kans om meer mensen te laten kennismaken met de sport. Extra bezoekers trekken is immers de eerste stap om meer leden te werven. Dit kan middels bestaande activiteiten of door speciale activiteiten te organiseren in deze week. Door het organiseren van speciale trainingen, toernooien of een open dag worden leden gestimuleerd om bijvoorbeeld iemand mee te nemen.

Om meer inspiratie op te doen heeft de organisatie van de Nationale Sportweek een e-zine ontwikkeld, waarin de mogelijkheden van alle sporten nogmaals uitgewerkt zijn. Wil je deze mogelijkheden bekijken? Klik dan hier voor het E-zine.

Speciaal voor deelnemende verenigingen is er een digitale toolkit ontwikkeld die je in 5 stappen uitleg geeft hoe je een leuke en succesvolle activiteit organiseert tijdens de sportweek. De toolkit laat onder andere zien hoe je het thema ‘Ik neem je mee!’ ik kan zetten, hoe te evalueren en hoe je deelnemers kan registreren. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden voor het ontwerpen van posters voor jouw activiteit!


Wij hopen dat ze veel mogelijk verenigingen deze week aangrijpen om onze sport in het zonnetje te zetten en meer mensen te enthousiasmeren voor deze sport. Ga jij als club aan de slag? Meld dan nu je activiteiten aan via http://www.nationalesportweek.nl/aanmelden-sportactiviteiten