Bij ruim 25.000 verenigingen komen wekelijks miljoenen mensen. Sporten zorgt voor ontspanning, plezier en is onderdeel van een gezonde leefstijl. Maar alleen sporten is niet voldoende, ook een gezond voedingspatroon is belangrijk.

Na het sporten komen sporters vaak bijeen in de kantine of het clubhuis om wat te eten of te drinken. Het huidige assortiment in de meeste sportkantines draagt niet bij aan een gezonde leefstijl. Maar er zijn sportclubs waar het anders gaat, waar spelers en bezoekers een gezonder alternatief krijgen in het clubhuis of de sportkantine. Zo wordt 'de gezonde keuze, de makkelijke keuze'.


Aantal gezonde sportkantines per gemeente (9 oktober 2014)

Eind november ondertekende Paul Rosenmöller bij sportvereniging VVOG in Harderwijk de 300e steunbetuiging van De Gezonde Sportkantine. En inmiddels staat de teller al op ruim 330 sportclubs die enthousiast aan de slag zijn gegaan. Een groot deel van de deelnemende sportkantines ligt in de Randstad en in Brabant. Gezonde Sportkantines krijgen advies op maat over het aanbieden van gezonde voeding, met als doel een gezonde leefstijl te stimuleren. Kijk voor meer informatie op www.gezondesportkantine.nl.

De Gezonde Sportkantine is een initiatief van Jongeren op Gezond Gewicht. Dit artikel komt uit het laatste Ezine van JOGG, klik hier om het hele Ezine te lezen.