NOC*NSF organiseert ieder jaar in de laatste week van april de Nationale Sportweek. Duizenden medewerkers in de sport, vrijwilligers, studenten, 40 sportbonden en ruim 200 gemeenten organiseren in die week uiteenlopende activiteiten om mensen te laten genieten van sport. In 2016 vindt de Nationale Sportweek voor het eerst plaats van 17 tot en met 24 september. 

Belangrijkste reden om de Nationale Sportweek te verplaatsen van eind april naar september is dat NOC*NSF met de sportweek wil aansluiten op de ‘Europese week van de sport’, een initiatief van de Europese Commissie. In Europa stagneert de sport- en beweegdeelname en in sommige landen neemt het zelfs af. Het doel van deze Europese week is om sporten en lichaamsbeweging in Europa te bevorderen. Daarvoor worden tal van activiteiten georganiseerd en wordt voortgebouwd op bestaande initiatieven. In Nederland is dat de Nationale Sportweek. 

Van 7 tot 13 september 2015 vindt de Europese week van de sport voor het eerst plaats. NOC*NSF organiseert in dat kader op woensdag 16 september a.s. in de Jaarbeurs te Utrecht een inspiratiedag voor iedereen die zich bezighoudt met de vitaliteit, gezondheid en sportiviteit van mensen. Clarence Seedorf, ambassadeur van de Europese week van de sport, ondersteunt deze dag. De uitkomsten van de inspiratiedag worden gebruikt om de Nationale Sportweek in 2016 verder vorm te geven. 

Benieuwd naar de Inspiratiedag Sportpromotie: BeInspired & #Beactive? Bekijk dan deze video

Datum: 16 september 2015 van 10.00 tot 16.00 uur. 
Locatie: Mediaplaza, Jaarbeurs Utrecht. 
Doelgroep: Iedereen die zich bezighoudt met sport, promotie, vitaliteit en/of gezondheid. 

Er zijn nog 30 plekken beschikbaar, dus wees er snel bij! Inschrijven kan hier.