Heb je ook te maken met uitdagingen in een veranderende omgeving? Kom dan naar de workshop over bestuurlijke vernieuwing! Deze avond wordt verzorgd door een expert van NOC*NSF i.s.m. de bonden die samenwerken vanuit de Sportbestuurdersacademie. 

De workshop is interessant voor verenigingen die zoeken naar oplossingen voor slepende problemen óf verenigingen met ambities, die inzien dat verandering essentieel is voor de continuïteit en vooruitgang. We staan expliciet stil bij de mensen die hierin de belangrijkste rol vervullen, namelijk de verenigingsbestuurder! Meer informatie over bestuurlijke vernieuwing lees je in het artikel 'Gereedschap voor bestuurlijke vernieuwers' wat recentelijk in het blad Sport, Bestuur en Management gestaan heeft.

Aandacht voor bestuurlijke vernieuwing: We bespreken wat dit oplevert, voor de vereniging én voor jou als bestuurder zelf. Bijvoorbeeld hoe dit bijdraagt aan een optimale sfeer, dynamiek en betrokkenheid. Een ondernemend en divers samengesteld bestuur heeft een positieve werking op de vereniging. We bespreken hoe je dit thema bespreekbaar maakt binnen je club en verandering kunt realiseren. Bijvoorbeeld het nut van een aftreedrooster, werving nieuwe bestuursleden en een goede overdracht.

Dit doen we door ervaringen uit te wisselen, gezamenlijk in gesprek te gaan, met de nadruk op nieuwe inzichten, mogelijkheden en praktische toepassing voor jouw eigen vereniging.

Op 4 locaties in het land wordt deze workshop aangeboden. De bijeenkomst start om19.30 (inloop 19.15) en zal rond 21.30 worden afgerond. Je bent van harte welkom om hier samen met een collega bestuurder bij aanwezig te zijn. 

Den Haag – Kantoor NSkiV: maandag 23 mei
Eindhoven – Zwemstadion Tongelreep: maandag 30 mei 
Zwolle – Clubhuis voetbalvereniging SVI: donderdag 9 juni
Nieuwegein – Huis van de Sport: donderdag 16 juni

We zien je aanmelding graag tegemoet via het digitale inschrijfformulier (hier)

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de Nederlandse Basketball Bond (NBB), Nederlandse Volleybalbond (Nevobo), Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB), Squashbond Nederland (SBN), Koninklijke Nederlandse Algemene Schermbond (KNAS), Nederlandse Ski Vereniging (NskiV) en Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB) die sinds 2015 gezamenlijk themabijeenkomsten organiseren onder de noemer “Sportbestuurdersacademie”.