De floretequipe heren cadetten heeft brons behaald op de Europese Jeugd Kampioenschappen. Daniël Giacon, Quincy Dualeh, Daan Weber en Paul Stockmann waren door een goede klassering als vierde, vrijgesteld voor de eerste ronde. Bij de laatste 16 en laatste 8 wonnen ze achtereenvolgens van Servië (45-35) en Denemarken (45-41). Vervolgens moest er in de halve finale pas op de plaats worden gemaakt tegen Frankrijk; er werd verloren met 45-24. Om het het brons moest worden gestreden tegen Polen. Nederland stond in het begin een aantal punten achter tot het midden van de partij. Daarna ging het gelijk op tot de negende en laatste partij. Daniël Giacon wist, na zijn goede individuele resultaat (hij werd 5e), te vlammen tegen de Pool Bem. Daniel won met 7-1 wat resulteerde in een 45-38 winst. Wij feliciteren de heren met hun goede resultaat!

 

Daarnaast speciale felicitaties voor alle mensen en instanties die een hieraan een bijdrage hebben geleverd, waaronder (zonder volledig te zijn):

De bevlogen ouders en famillie van de mannen, het floret-begeleidingsteam, de clubs waar de regelmatige trainingen plaatsvinden (Schermcentrum Amsterdam, Holland Schermen en SV Ter Weer), RTC Alkmaar en onze bondscoach Andrea Borella.