Dat is het geval in alle aspecten van de allround World cup rolstoelschermen in Stadkanaal. Voor de derde keer wordt in vakantiepark Pagedal een toernooi georganiseerd met ongekende allure. De aanwezigheid van 160 schermers uit 24 landen, waaronder 25 paralympische medaillewinnaars, vraagt een goed op elkaar ingespeeld organisatieteam. Een unieke samenwerking met de medewerkers van Pagedal maakt dit evenement tot een ware beleving.

De deelname van onze leden is ongekend groot. Direct in het oog springen onze 3 schermers; Johan, Chantal en Elke. De bijzondere eer om de medailles uit te uitreiken had extra glans toen dat mocht  bij ‘onze’ Elke, met speciaal hiervoor ontworpen medailles. Een compliment aan het team, bestaande uit KNAS leden, dat haar naar deze overwinningen begeleid. De commissie rolstoelschermen die het eventmanagement verzorgt, is uiterst bedreven en bruist van energie. Zij worden ondersteund door een groep zeer gedreven vrijwilligers die maanden bezig zijn geweest met de voorbereidingen. De materiaalcommissie die de zaal fantastisch heeft ingericht en als laatste het licht uit doen. En ook de media worden groots ingezet met live results en streams op de FB pagina wheelchairfencing.nl. Verder zijn er meer dan 20 vrijwilligers, die zich letterlijk in het zweet werken, van maar liefst negen schermverenigingen uit alle uithoeken van het land actief op dit wereldevenement. Dit zijn niet alleen de verenigingen die het rolstoelschermers hebben, dat maakt het extra bijzonder.

De samenwerking met de wereldbond IWAS is heel inspirerend. De deskundige leiding en kennisoverdracht op alle aspecten van dit toernooi is heel waardevol. De contacten die voorkomen uit deze samenwerking geven ongekende mogelijkheden voor de toekomst.

Deze wereld voelt als een familie. Gezamenlijk creëeren wij de mogelijkheid om iedereen te laten  groeien en uitblinken.

Dit geeft mij als bestuurder enorm veel voldoening, energie en het inzicht dat we op de goede weg zijn. Laten we deze impuls niet tot stilstand rollen.

Leon Pijnappel
Breedtesport