Van 9 mei t/m 13 mei 2018 wordt in Alkmaar het EK Veteranen 2018 gehouden. Het is de bedoeling dat Nederland aan alle onderdelen mee gaat doen met zo sterk mogelijke teams.

Er wordt geschermd op alle wapens en in 2 onderdelen per wapen te weten Cat I/II en Cat II/IV. Cat I/II is voor de schermers van Cat I 40-49 en Cat II 50-59. Cat III/IV is voor de schermers van Cat III 60-69 en Cat IV 70+. Totaal zijn dat 12 verschillende onderdelen.

Elk land mag per onderdeel maar met 1 team mee doen. Een team bestaat uit maximaal 5 schermers, daarvan schermen er telkens 3 schermers tegen een team van een ander land volgens het aflossingssysteem tot 45 treffers. Minstens één van die 3 schermers moet komen uit Cat II - 50-59 respectievelijk Cat IV - 70+. Overigens mag er gewisseld worden zo lang er aan het leeftijdscriterium voldaan wordt.

Hoe worden de Nederlandse teams samengesteld ? Zoals eerder geschreven willen we op alle onderdelen met zo sterk mogelijke teams mee doen. Dat betekent dat ook schermers die tot nu niet aan veteranen wedstrijden mee doen gevraagd wordt zich beschikbaar te stellen voor een team. Uiteindelijk zal er geselecteerd worden op verschillende aspecten zoals ; positie op de ranglijst (Veteranen en/of Senioren), resultaat op het NK Veteranen en het resultaat bij eventuele testwedstrijden. Daarnaast dienen de teams te bestaan uit minstens 2 schermers uit Cat II 50-59 respectievelijk Cat IV 70+. De reden daarvoor is dat we bij een blessure de schermer uit Cat II 50-59 respectievelijk Cat IV 70+ moeten kunnen vervangen omdat er anders niet meer verder geschermd kan worden. (We realiseren ons dat 2 schermers uit Cat IV niet op elk wapen mogelijk zal blijken te zijn).

Schermers die denken een versterking van de teams te kunnen zijn en nog niet eerder zijn benaderd kunnen zich bij Oscar Kardolus opgeven.

De veteranen commissie bepaalt begin april 2018 de samenstelling van de teams.

Meer over het EK Veteranen is te vinden op : http://europeanveteranfencingchampionships2018.nl

De Veteranen Commissie