Voor de wedstrijden om de Maestro's KLUP Challenge 2017, op 16 en 17 december 2017 in Bocholt - achter Aalten, maar net even over de grens in Duitsland - zijn de leeftijdscategorieën licht veranderd. Dit betekent dat de Cadettenwedstrijden, die in het bondsland Nordrhein-Westfalen (NRW) kwalificatie wedstrijden voor beide schermbonden in NRW zijn, compleet blijven zoals op de oorspronkelijke convocaties aangegeven. Hier kunnen de geboortejaren 2001 t/m 2005 starten.

Veranderd zijn de categorieën der "Youngsters". Hier worden bijvoorbeeld voor de Kuikens minder geboortejaren samengevoegd. Ook kunnen schermers die net de Pupillen ontgroeid zijn - en eventueel nog niet zo lang schermen - in de nieuwe U15-categorie nog eens zonder externe prestatiedruk aantreden. BELANGRIJK: alle nederlandse schermers die reeds zijn ingeschreven kunnen op de oorspronkelijke aangegeven tijden starten. De nieuwe convocaties voor de "Youngsters" staan op de Nahouw. A.u.b. ook de materiaalvoorschriften ter kennis nemen. U13 kling Nr.5 U11 Kling Nr.0

Deze nieuwe categorieën U15 - U13 - U11 worden definitief vanaf het seizoen 2018 - 2019 in Duitsland ingevoerd. Veel Nederlanders kennen deze indeling ook al van de floret-marathon-wedstrijden in Parijs (Frankrijk). Voor nog jongere kinderen vindt een extra event plaats tijdens dit weekend. Dit mag in Duitsland echter niet op de convocaties verschijnen.