Afgelopen week was een bijzondere voor het Nederlandse schermen. Van woensdag tot en met zondag zijn tientallen enthousiaste vrijwilligers in de weer geweest met de organisatie van de EK Schermen voor Veteranen. Het werd een mooi evenement waar de organisatoren met trots op kunnen terugkijken. De locatie (De Meent Bauerfeind in Alkmaar) was zeer geschikt en de wedstrijden verliepen vrijwel alle netjes volgens schema hoewel voor het eerst het relay-systeem als wedstrijdformat werd gehanteerd.
Dan was er ook een Grand Prix heren degen in Parijs met maar liefst 9 Nederlandse deelnemers. Zowieso een erg groot toernooi met in totaal 324 deelnemers. In dat veld, mét vrijwel alle wereldtoppers, veroverde Bas Verwijlen een bronzen medaille. De 20 punten die hij daarmee voor de wereldranglijst verdiende, helpen hem aan een gedeeld 18e plaats op de wereldranglijst met 76 punten in totaal.
In het landentoernooi zorgde de Nederlandse Equipe met Tristan en Rafael Tulen, David van Nunen en Randy Postma voor een daverende verassing door bij de 32 Italië uit te schakelen. Ze moesten genoegen nemen met een 14 plaats na verlies tegen Israël, winst op Oezbekistan en verlies tegen Duitsland.  Op de wereldranglijst gaat Nederland echte degen-landen als Zweden en Finland voorbij en stijgt naar de 30e plaats. Bekijk de wedstrijd tegen Italië hier