Tristan Tulen kent een geweldig toernooi op de EK in Antalya. Na lastige partijen bij de laatste 64 tegen Conrad Kongstad (DEN), de laatste 32 tegen Niko Vuorinen (FIN) en de laatste 16 tegen Alex Fava (FRA) heeft hij in de kwartfinale de Duitser Marco Brinkmann verslagen met 15-13. De halve finale ging tegen de Zwitser Alexis Bayard die in de poule ronde als enige onze eigen David van Nunen wist te verslaan, met 5-1. Tristan had het moeilijk en had op 12-14 tegen drie matchpoints tegen. Maar met een onwaarschijnlijke inspanning wist hij op 14-14 te komen en uiteindelijk met 15-14 de finale te bereiken.

Daarin moest hij het opnemen tegen drievoudig Europees en oud wereldkampioen Yannick Borel. Hierin kwam Tristan duidelijk tekort maar dat doet niets af aan zijn prachtige prestatie van vandaag. Met het zilver wist hij zijn eerste medaille op een internationaal titeltoernooi te veroveren. Voor het eerst sinds Bas Verwijlen in 2011 dat een Nederlander een medaille wint op een EK Senioren! Beelden van de sensationele overwinning op Bayard gaan heel internet over. De laatste 19 seconden van de reguliere speeltijd én de beslissende minuut zie je bij klikken op onderstaande afbeelding. 

Tristan direct na zijn gewonnen partij tegen Brinkmann

 

 

Oorspronkelijk bericht:

Op zondag 19 juni is de tweede dag dat Nederlandsers in actie komen. 

Om 8 uur Nederlandse tijd zijn de poules Heren Degen gestart. 

  • Tristan Tulen: wint 3 partijen in zijn poule en staat 28e op het tableau
  • Rafaël Tulen: wint er ook drie en staat daarmee 50e op het tableau
  • David van Nunen: wint er vijf en staat 17e op het tableau
  • Ruben Derksen: wint er één en eindigd op de 92 plaats van de in totaal 102 deelnemers. 

De coach is  Arwin Kardolus.

Tristan moest om 10.50 uur nederlandse tijd tegen de Deen Conrad KONGSTAD. 

David schermde op dezelfde tijd tegen de Bulgaar Svetloza ISKROV. In een zinderende partij won David met 9-7. Daarna schermde hij tegen Sten Priinits (EST) die bij de Olympische Spelen van 2016 nog als sparringpartner fungeerde van Bas Verwijlen. Helaas kwam David net te kort. Hij is als 20e geëindigd en dat is voor David, die hiermee de mondiale top-200 binnenkomt, een gewelig resultaat.  

Om 11.30 uur Nederlandse tijd moest Rafael tegen de Zwitser Gabriel BONFERRONI. Hij verloor deze helaas nipt met 12-11 en is als 56e geëindigd. 

Om 12.30 uur Nederlandse tijd startte de poulefase van Dames Sabel. Daar is Nederland vertegenwoordigd door Marleen Buitenhuis. Zij kende een stroeve start: ze verloor haar eerste drie partijen ruim. Tegen de sterke Poolse Sylwia MATUSZAK ging het veel beter al verloor ze nipt met 5-4. In haar laatste partij tegen de Duitse Lea Krueger haalde ze haar gram en deze partij won ze. Helaas betekende dit dat ze net niet door mocht naar de elliminaties en eindigde ze als 47e van de 61 deelnemers. 

Zij werd gecoacht door Adrian Skiba.