De vijfde dag van de EK schermen is de derde waarop Nederlanders in actie komen. Het onderdeel heren floret voor landenteams is begonnen om 8.00 uur Nederlandse tijd. 15 landen doen mee en Nederland is als 10e geplaatst.

Voor een plaats tussen 9 en 12 moest Nederland het opnemen tegen Turkije dat geen schijn van kans maakte tegen Italië in de eerste ronde. Ook Nederland was veel sterker en won met 45-27. Volgende tegenstander was Tsjechië, dat nipt won van Georgië (45-44). Sterkste man bij Tsjechië is Alexander Chouopenitch, de huidige nummer 9 van de wereldranglijst. De Nederlandse mannen liepen vanaf het begin achter de feiten aan en Tsjechië leidde na de 6e partij met 30-15. Daarna begon Nederland meer te scoren met als uitschieter 8 punten van Teun tegen Jan Krejcik die er slechts 3 wist te scoren. Helaas was het niet genoeg, Nederland verloor met 45-32. 

Om de kwartfinales te bereiken had Nederland moeten winnen van Groot-Brittanië. In het individuele toernooi was de Brit Marcus Mepstead nog verantwoordelijk voor de uitschakeling van Daniël Giacon. Samen met James-Andrew Davis was hij één van de twee Britten die de laatste 16 bereikten. Nederland, waar naast Daniël Giacon ook Elisha Juno, Teun Jans-Köhneke en Dirk-Jan van Egmond zijn geselecteerd, kregen helaas geen revanche, Groot-Britannië bleek nog een maatje te groot.