Woensdag 22 juni was de zesde en laatste dag van de EK Schermen in Antalya. Op het programma staat heren degen. De Nederlandse equipe bestaat uit Tristan Tulen (die zilver won individueel), Rafaël Tulen, David van Nunen en Ruben Derksen. Coach is Arwin Kardolus. 

Om zich bij de beste 16 landen te scharen moest Nederland winnen van Azerbaijan. Nederland liep al snel uit naar een 20-12 voorsprong. Daarna ging het minder voorspoedig en toen de laatste partij aanving waren van de voorsprong nog maar twee punten over: 33 - 31. Tristan schermde echter een uitstekende partij en maakte 12 punten tegen slechts 3 voor zijn tegenstander.

Voor een plek bij de laatste acht had Nederland moeten winnen van het als derde geplaatste en sterke Hongarije. Het was een spannende strijd waar Nederland, tegen de verwachting van sommigen in, erg dicht bij een stunt was. Aanvankelijk liep Hongarije snel uit naar een voorsprong van 18-10. Rafael Tulen bracht Nederland terug in de wedstrijd door zijn tweede partij te winnen met 5-2 van David Nagy. Ruben Derksen bracht de partij daarna Nederland op nog maar twee punten van Hongarije. Het lukt Tristan net niet om in de laatste partij langszij te komen. Doordat hij veel risico's moest nemen in de laatste fase is het verschil in score groter dan het verschil in kracht op de loper werkelijk was. 

"Nederland moet zich nu gaan opmaken voor een interessante partij tegen Estland. De winnaar gaat voor plaatsen 9 tot 12. De verliezer zal genoegen moeten nemen met een plaats tussen 13 en 16".

Bovenstaande zin schreven we vóór deze wedstrijd. En interessant werd het! 

Nederland kende een goede start maar kwam qua score niet los van Estland. Telkens werd weinig gescoord en was er een minimaal verschil in tussenstanden. Na de achtste partij had Nederland een minimale voorsprong: 22-21. In de laatste partij maakten Sten Priinits en Tristan het heel spannend door de reguliere speeltijd gelijk te eindigen: 25-25. Hoewel Nederland prioriteit kreeg (bij een gelijke stand na één minuut schermen zou Nederland winnen) trok Priinits aan het langste eind: hij scoorde de winnende 25-26. 

Hierna was het een lastige taak om op te laden voor de wedstrijd om plaats 13 of 14. Gelukkig was het als 12e geplaatste Tsjechië de tegenstander en zij staan bekend als hele goede ploeg wat motiverend werkte. Ook deze wedstrijd liep volledig gelijk op. tot en met de achtste partij was er nooit meer dan twee punten verschil: dan stond het gelijk, dan stond Nederland voor en dan weer Tsjechië. Rafael Tulen (68e wereldranglijst)) schemde de laatste partij en had bij aanvang één punt achterstand: 29 tegen 30. Hij schermde echter fantastisch tegen Jakub Jurka, de mondiale nummer 30. Rafaël scoorde 15 punten tegen 10 voor Jakub waardoor Nederland met 44-40 won.

Nederland was als 14e geplaatst en haalde de 13e plaats in het eindklassement. Al met al een prima prestatie. De livescores van het toernooi  zijn hier terug te zien.