Schermvereniging Vívás zoekt per direct een derde schermleraar op niveau 2 of 3. Op verzoek van de vereniging heeft de KNAS deze tekst namens haar geplaatst:


Vívás is een gezonde vereniging met vestigingen in Amersfoort, Baarn en Hilversum. De vereniging telt op het moment rond 90 leden en is groeiende.
Wij schermen drie avonden per week – dinsdag in Baarn, donderdag in Hilversum, en vrijdag in Amersfoort – telkens van 18 – 22 uur. Daarnaast organiseren wij – in samenwerking met de KNAS en wisselende lokale verenigingen – maandelijks het Jeugdpuntentoernooi. Naast de lessen behoort de begeleiding van wedstrijdschermers tot de taken van de maîtres. Totaal betreft dit een belasting van 12-14 uur per week (0,3 fte).
De vereniging telt rond 70 jeugdleden en 20 volwassen schermers, ongeveer een kwart van de leden neemt met enige regelmaat deel aan wedstijden. De leden schermen op alle drie de wapens en met ingang van het nieuwe seizoen zullen ook kuikens en benjamins de mogelijkheid hebben om op sabel en degen te schermen. In principe schermen wij in Baarn het hele jaar door; in Amersfoort en Hilversum vervallen de lessen tijdens de gebruikelijke schoolvakanties.
De vereniging heeft op het moment twee maîtres – Sjoerd Jaarsma en Lars Kramer – beiden gediplomeerd niveau 3. Daarnaast assisteren twee volwassen leden bij de lessen in Amersfoort en Hilversum. Naast zijn activiteiten voor de vereniging geeft Sjoerd Jaarsma vanuit zijn eigen bedrijf regelmatig schermclinics bij verschillende scholen in de regio.
Vanwege de groei van de vereniging en het feit dat Sjoerd Jaarsma vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd zijn activiteiten wat aan het afbouwen is, zijn wij op zoek naar een derde maître.


Wij zoeken:
• Een coach (vrouw/man) met een diploma schermleraar op niveau 3, alternatief op niveau 2 met de bereidheid door te scholen tot niveau 3.
• Iemand die bereid is om tenminste twee avonden/week (8 uur) en waar nodig 3 avonden/week beschikbaar te zijn – een en ander in goed overleg. Het gaat hierbij in eerste instantie om een werkweek van 8-10 uur (0,2 fte), maar het kan uitgroeien naar 12-14 uur/week (0,3 fte).
• Je moet bereid zijn om één of twee zaterdagen of zondagen per maand beschikbaar te zijn voor begeleiding/coaching van wedstrijdschermers.
• In het algemeen heb je het belang van de vereniging voor ogen en draag je dit ook uit zowel binnen als buiten de vereniging..
• Je beschikt over een EHBO-diploma of bent bereid dit te halen.
• Je bent aanvullend als coach verzekerd via een lidmaatschap van NLCoach of een vergelijkbare regeling.
• Je hebt een rijbewijs B en beschikt liefst over eigen vervoer.


Wij bieden:
• Met een proeftijd van 1 jaar een vaste aanstelling voor 8 – 10 uur per week voor 48 weken per jaar.
• Aanstelling geschiedt hetzij als vrijwilliger of in de vorm van een contract als ZZP’er. Bij aanstelling als vrijwilliger staat hier de maximaal wettelijk toegestane vrijwilligersvergoeding tegenover. Als ZZP’er is er sprake van een bruto prijs per uur van € 15 (niveau 2) tot € 18,50 (niveau 3).
• Reiskosten, scholingskosten, en voor de uitoefening van je taken benodigd materiaal- en overige kosten worden volledig vergoed.
• Een geleidelijke overname van de schoolclinics en ook het geven van privé lessen buiten de vereniging is op termijn bespreekbaar als je daar belangstelling voor hebt.


Mocht je belangstelling hebben, stuur dan je CV en een brief met je motivatie naar de voorzitter van de vereniging Wim-Jan Hilgenbos (voorzitter@vivas.nl). Als je verhaal ons bevalt, volgt een gesprek en vragen wij je een avond mee te draaien met de lessen, zodat wij kunnen zien of er een goede ‘klik’ is met de schermers en lesgevenden.