Op de European Games in Krakau heeft Tristan Tulen de eerste plaats behaald op het individuele toernooi. Tulen begon met een sterke poule waarin hij 5 partijen won. Hiermee plaatste hij zich voor de eliminaties. Na een vrije ronde, won hij achtereenvolgens van Islas Flygare (Zweden), Priinits (Estland), Nagy (Hongarije) en Bayard (Zwitserland). Hiermee bereikte hij de halve finales en was hij zeker van een medaille. De halve finale won Tulen met 15-12 van de Spanjaard Manuel Bargues. In de finale trof hij Miguel Frazao (Portugal).

Tristan Tulen, die 30e op de wereldranglijst staat, begon de dag met 5 overwinningen in zijn poule ne slechts één verliespartij. Hiermee plaatste hij zich voor de eliminaties met een bye voor de eerste ronde. Na winst op achtereenvolgens op Islas Flygare (15-13) en Priinits (11-10) volgden overwinningen op twee top 25 schermers: Nagy (23) en Bayard (20). Nagy werd met 9-8 verslagen en Bayard met 15-8. 

De halve finale won Tulen met 15-12 van de Spanjaard Manuel Bargues. In de finale trof hij Miguel Frazao (Portugal). Deze partij liep in eerste instantie gelijk op, maar Tulen wist daarna een paar punten voorsprong te krijgen en hield dit vast tot het eind. De partij werd met 15-10 gewonnen.