De Nederlandse Loterij draagt elk jaar ongeveer een kwart van alle opbrengsten af aan sportkoepel NOC*NSF en 77 sportbonden, waaronder de KNAS. Daarmee is het naast contributies de grootste grote pijler onder de inkomsten voor onze sport.

Door de financiële steun van de loterij blijft de contributie laag én kan de KNAS verenigingen helpen. Dat doen we met bijvoorbeeld collectieve verzekeringen en andere regelingen.
Een mooi voorbeeld is het Sportakkoord, waarmee we op lokaal niveau extra middelen voor schermen binnenhalen, waarmee verenigingen zonder kosten kunnen profiteren van begeleidingstrajecten op het gebied van Werving, Opvang en Behoud van leden of het maken van een Technisch Beleidsplan. En trainers worden opgeleid, met een kortingsregeling voor cursist en/of club.


Financiering
Sporten is gezond, dat weet iedereen wel: het voorkomt overgewicht, maar gaat ook eenzaamheid tegen. Uit onderzoek blijkt dat als iemand structureel blijft sporten en bewegen dit tot 75.000 euro aan maatschappelijke waarde kan opleveren voor de rest van iemands leven. Niet zo gek dus om te investeren in de sport. Dat doet de Nederlandse Loterij. Elk jaar ontvangen NOC*NSF en 77 sportbonden een deel van de opbrengsten van de Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, krasloten en Toto. In 2022 kwam dat bedrag op 52,3 miljoen euro.


Wat doet de KNAS met dit geld?
In 2022 ontving de KNAS 55.461 euro. Daarmee financiert de KNAS het bondsbureau en ondersteunt het schermen hierdoor met up-to-date en adequate informatie, ondersteuning voor verenigingen, voldoen aan alle regels en eisen die gelden voor sportbonden zoals reglementen tegen matchfixing, doping, sexuele intimidatie en faciliteert het ALV's en overleggen van commissies en functionarissen.