Schermster Bonnie van Vuure naar JWK

De Wageningse schermster Bonnie van Vuure had dit weekend een zware taak voor de boeg. Na goede, maar niet voldoende resultaten in eerdere internationale wedstrijden, was het toernooi in Dourdan (Frankrijk) haar laatste mogelijkheid zich te kwalificeren voor het Junior Wereldkampioenschap Schermen in Linz (Oostenrijk) eind maart.
Dourdan was de plaats waar Van Vuure in 2004 haar eerste A-klasse toernooi heeft geschermd. Sindsdien heeft ze enkele malen getracht de bondslimiet voor uitzending te halen, maar wist ze de psychologische barriere nog niet te slechten. Met het JWK in zicht en een beperkt aantal kwalificatiemomenten, greep Van Vuure de laatste mogelijkheid aan om wederom een forse stap in haar schermcarriere te zetten.
Na een succesvolle voorronde, waar Van Vuure de helft van de partijen wist te winnen, overleefde ze voor de eerste keer de tweede ronde en behaalde ze daarmee de gewenste top-64 positie. In die ronde moest ze uitkomen tegen de sterk schermende française Flora Palu. Ondanks een fantastisch begin van het toernooi was deze tegenstander nog iets teveel, waardoor Van Vuure op een 49ste positie in het eindklassement terecht kwam.
Haar kwalificatie voor het JWK betekent een nieuwe stap in haar schermcarriere. Dit bewijs van haar kunnen is een mooie emotionele opsteker, waardoor ze ook de nieuwe hordes in haar jonge sportcarriere het hoofd kan bieden. Momenteel verblijft Van Vuure in Parijs, waar ze traint onder leiding van de Franse bondscoach.

Deelnemers: 91

1 DIATCHENK Ekatarina RUS
2 BUJDOSO Alexandra GER
3 BIESINGER Tamara GER
3 WATOR Marta POL
5 KRIVENKO Ekaterina RUS
6 POSTIGLIONE Mariangela ITA
7 PASCU Bianca ROM
8 PUNDYK Galyna UKR

49 VAN VUURE Bonnie NED

Toernooi Dourdan: http://sitefamily.com/escrime/resultats.htm