Sonja Tol wint brons tijdens WK voor militairen

Degenschermster Sonja Tol heeft gisteren beslag weten te leggen op een bronzen medaille tijdens het 40e militaire wereldkampioenschap schermen te Grosseto, Italië. Met het bereiken van een podiumplaats rekent de Haagse marineofficier definitief af met een reeks minder succesvol verlopen wedstrijden in de afgelopen weken.

Tol kwalificeerde het militair wereldkampioenschap van dit jaar als een stuk sterker qua deelname dan de vorige editie. De militaire wk's kenmerken zich door een poulesysteem waarin alle deelnemers elkaar eenmaal ontmoeten. Dit jaar participeerden bij het dames degenschermen maar liefst 20 naties. Luitenant ter zee Tol startte zeer moeizaam met drie verliespartijen van de eerste vier ontmoetingen. Daarna revancheerde zij zich sterk en eindigde met 13 winstpartijen acher de Italiaanse Bianca del Carreto (14 winstpartijen ) en de uiteindelijke winnares Anna Branza uit Roemenië (15 maal winst).

Tol toonde zich na afloop tevreden: "Ik stond -ondanks mijn slechte start- vandaag goed te schermen. De verliespartijen verloor ik steeds maar nipt en de overwinningen waren overwegend 5 tegen 0. Doelstelling was net als vorig jaar een medaille te behalen en dat resultaat is waargemaakt !".

Tijdens dit militair wereldkampioenschap schermen komt vandaag voor de Nederlandse Krijgsmacht luitenant Indra Angad Gaur uit op het wapen floret. De uitslag hiervan zal morgen beschikbaar zijn.

Bron: www.defensietopsport.nl waarnemend Coördinator Defensie Topsport Selectie Majoor Hans Goedings