Negende plaats voor Indra Angad-Gaur

Na het brons van Sonja Tol op het wapen degen heeft florettiste Indra Angad-Gaur de afgelopen week in Grosseto, Italië, de negende plaatst behaald tijdens het Militair Wereldkampioenschap schermen. Het goud ging naar de Italiaanse Granbassi, zilver was er voor de Roemeense Scarlat, de bronzen plak ging naar de Italiaanse Cipriani. Er namen vijftien schermsters aan het florettoernooi deel.

Het wedstrijdsysteem tijdens een Militair WK is niet overeenkomstig het civiele systeem. Geschermd wordt in landenteams van drie schermsters. Tijdens de ontmoetingen tussen de landenteams schermt iedere schermster tegen de drie schermsters van de tegenpartij. Individuele schermsters worden in een gemengd landenteam geplaatst. Iedere partij gaat tot 5 gemaakte treffers.

"Het liep niet lekker. Ik heb zeven partijen gewonnen, de andere heb ik verloren, waarvan drie met het kleinste verschil. Als ik die gewonnen had, was het zilver voor mij geweest", zei de teleurgestelde luchtmachtofficier. "Doordat het steeds maar om enkele treffers gaat, is het moeilijk om tijdens de partij het tij nog te kunnen keren. Normaal scherm je tot 15 en dan heb je die mogelijkheid wel. Bovendien wordt er door het nieuwe trefferaanduidingssysteem veel defensiever geschermd dan voorheen en dat ligt mij ook niet direct".

Op 24 april komt eerste-luitenant Indra Angad-Gaur uit op het NK in Leiden.

Bron: www.defensietopsport.nl Coördinator Defensie Topsport Selectie Luitenant-kolonel Kees Meijll