Indra Angad-Gaur vroegtijdig uitgeschakeld in Polen

Bij de Wereldbekerwedstrijd in Gdansk (POL) is floretschermster Indra Angad-Gaur gisteren bij de laatste 32 uitgeschakeld en beëindigde daarmee het toernooi op een 30e plaats. De officier communicatie van de Koninklijke Luchtmacht verloor met 14-11 van de Chinese Lei Zhang. Het goud ging naar Mi Jung Sei (KOR) en het zilver was voor Anja Müller (GER). De bronzen medailles gingen naar de Russinnen Eugenia Tamonova en Swetlana Bojko.

Met dit resultaat heeft Angad-Gaur het onverwachte verlies in de halve finale van het NK vorig weekend niet kunnen wegpoetsen. In de voorrondes van Gdansk won ze vier van de zes partijen. Tijdens de eerste wedstrijd bij de laatste 64 boekte ze een uiterst moeizame overwinning van 10-9 op de Hongaarse Varga, na een aanvankelijke 8-1 achterstand! Tegen Zhang in de volgende ronde was het bij tijdsoverschrijding uiteindelijk 14-11 voor de Chinese.

"Ik ben behoorlijk vermoeid door het grote aantal wedstrijden dat ik de laatste tijd geschermd heb. Toch ben ik niet ontevreden, want schermtechnisch liep het gewoon prima. Ik lig goed op schema naar mijn piekmoment dat in juni moet liggen tijdens het EK in Hongarije", zei een optimistische Indra Angad-Gaur na afloop.