KNASCUP in een nieuwe jas.


De vorig jaar gestarte KNASCup is omgedoopt in ECPKNASCup. De ECPKNASCup is het uitvloeisel van vergaande samenwerking tussen de KNAS en haar hoofdsponsor European Communication Projects BV.

Er wordt momenteel druk gewerkt aan een éénduidige stijl voor alle ECPKNASCUP-toernooien ter bevordering van de herkenbaarheid in de media. Toernooi-organisaties worden daarover binnenkort geïnformeerd.

De ECPKNASCUP heeft ook een eigen website gekregen : ECPKNASCUP. Op deze site zal alle relevante informatie te vinden zijn over de ECPKNASCUP.

Van de zomer is reeds via een circulaire aan de verenigingen bekend gemaakt dat de ECPKNASCup heeft een belangrijke rol heeft gekregen bij plaatsing voor het NK2006. Voor het NK2006 gaan 8 schermers zich plaatsen via de ranglijst en 8 via de ECPKNASCUP.

Het reglement voor de ECPKNASCUP voor seniorenwedstrijden vindt u onderaan dit bericht.

Zoals gezegd gaat aanstaande zondag (18-9) de ECPKNASCUP 2005/2006 van start met het Koning Willem II-toernooi in Tilburg.
-----------------

Reglement ECPKNASCUP voor seniorenwedstrijden

1. Alle in Nederland georganiseerde wedstrijden die open staan voor alle KNAS-leden maken deel uit van het klassement voor de ECPKNASCUP.
2. Aan alle deelnemers worden punten toegekend.
3. De vijf beste resultaten gelden voor het eindklassement.
4. De sterkte van een wedstrijd wordt op dezelfde wijze berekend als voor de ranglijst, met dien verstande dat het percentage dat wordt toegekend aan wedstrijden die voldoen aan het keurmerk wedstrijden met 10% verhoogd wordt.
5. Als er volgens één van de volgende systemen geschermd wordt verdienen de schermers 5% punten extra
- A. na de eerste ronde een A- en een B-groep, waarbij de A-groep meteen verder mag gaan met directe eliminatie en de B-groep minimaal nog één ronde schermt;
- B. twee voorrondes voor iedereen;
- C. poule unique.

6. Het seizoen van het ECPKNASCUP start bij de eerste wedstrijd na het NK op dat wapen en loopt tot en met de laatste wedstrijd voorafgaand aan het NK van het volgende jaar.

7. De winnaars van de ECPKNASCUP en de eventuele andere prijswinnaars krijgen op de dag van de Nederlandse Kampioenschappen hun prijzen uitgereikt.

Bron: KNAS wedstrijden en KNAS PR