Geen medaille voor Sonja Tol; Ze behoudt A-status

Sonja Tol verliest maar herovert A-status

LEIPZIG - Een dag na de bronzen plak voor Bas Verwijlen heeft Sonja Tol die prestatie niet kunnen evenaren. In het gevecht met de Canadese Sherraine Mackay verloor zij met 15-12. Persoonlijke overwinning voor Tol is dat ze haar A-status behoudt met het bereiken van de laatste acht.
Met nog flink wat tijd op de klok liep de Canadese uit tot 10-7. Sonja probeerde het nog wel, maar beide schermsters troffen elkaar viermaal tegelijk. 14-11. Dat betekende een bijna onmogelijke positie voor de Nederlandse. Eindstand: 15-12

Sonja Tol naar laatse acht

LEIPZIG - Schermster Sonja Tol heeft de Japanse Megumi Harada verslagen in een wedstrijd voor en plaats bij de laatste acht. Het werd 5-4. Net als in het duel tegen de Duitse Claudia Bokel sloeg zij pas toe in de extra tijd. In de kwartfinale zal Tol strijden tegen de Canadese Sherraine Mackay.

Sonja Tol naar laatste zestien

LEIPZIG - Schermster Sonja Tol heeft medaillekandidaat en half-Nederlandse Duitse Claudia Bokel met 5-4 verslagen en verdient daarmee een plaats bij de laatste zestien op het WK Schermen in Leipzig.
In ronde 1 gebeurde er weinig. 0-0. De dames probeerden het wel, maar konden niet door elkaars verdediging breken.
Ronde 2 ging verder waar ronde 1 geëindigd was. Terughoudendheid aan beide kanten. Op één seconde voor het einde stak Bokel de Nederlandse. Tol moest de laatste ronde vol aan de bak.
Ronde 3 begon agressief en bij een stand van 2-2 nam Tol de Leiding. Met nog zes seconden te spelen bij een stand van 4-3 in het voordeel van de Nederlandse herhaalde Bokel het kunstje uit ronde 1. Net voor het einde sloeg ze toe. 4-4.
Een extra ronde moest uitsluitsel geven. “Doe het Sonja!”, riep coach Roel Verwijlen. Een fractie van een seconde later won Tol de partij en plaatste zich voor de kwartfinale, waarin ze het op zal nemen tegen de Japanse Megumi Harada. Tol heeft een mentaal overwicht. Haar laatste duel tegen de Japanse sloot zij namelijk winnend af.

Tol verslaat Koreaanse

Sonja Tol (achttiende geplaatst) heeft de Koreaanse Eunsook Choi (47e geplaatst) verslagen met 15-9 en verdient hiermee een plaats bij de laatste 32. Ze zal het in de volgende ronde opnemen tegen de als vijftiende geplaatste Duits-Nederlandse Claudia Bokel.