Siebren Tigchelaar beleeft een topdag door plaats 6 in Qatarse hoofdstad.

Wereldbeker Grand Prix Senior Heren Degen Individueel

Schermer Siebren Tigchelaar is bij het sterk bezette degentoernooi in Qatar te midden van de complete wereldtop knap zesde geworden. De schermer van Zaal Verwijlen uit Oss, al jaren lid van de Nederlandse selectie, werd door de Italiaan Paolo Milanoli van het erepodium gehouden: 13-15.

"Ik ben al eens derde geworden, maar gezien het deelnemersveld is dit toch een van mijn beste prestaties ooit", reageerde Tigchelaar op dit succes. "In de voorronde stond ik al goed te schermen. Ik kwam goed uit de kwalificatie. In de eerste eliminatieronde versloeg ik meteen de Italiaan Bossalini, de nummer acht van de wereld. Vervolgens pakte ik ook de Zweed Dingl en de Rus Toertsjin. Van Milanoli kun je verliezen. Hij was in 2001 wereldkampioen."

Het evenement werd gewonnen door Eric Boisse. Deze Fransman versloeg Olympisch kampioen Marcel Fischer uit Zwitserland in de finale met een treffer verschil: 15-14. Bas Verwijlen en Arwin Kardolus sneuvelden bij de laatste 64, goed voor 4 WB-punten. De eerste moest zijn meerdere erkennen in de Italiaan Giacomo Falcini. Routinier Kardolus ging eruit tegen Fischer.

De Nederlandse equipe, met behalve voornoemd drietal ook nog Wouter den Otter, eindigde in de landenwedstrijd op de keurige tiende plaats. Zwitserland, met uiteraard Fischer als voortrekker, was in de slotpartij iets beter. Oranje liet in Doha overwinningen noteren op Koeweit, Venezuela en het sterke China. Verloren werd van wereldtopper Italië.

11-02-2006
Eindklassement:
1 BOISSE Eric FRA
2 FISCHER Marcel SUI
3 MILANOLI Paolo ITA
3 NIKISHIN Bogdan UKR

Beste Nederlandse prestaties:
6 TIGCHELAAR Siebren(*)

35 VERWIJLEN Bas(*)
60 KARDOLUS Arwin(*)
84 DEN OTTER Wouter(*)
85 DAMEN Stefan
108 RUTJES Carlo

Wereldbeker Senior Heren Degen equpes
Qatar 2006 Doha
12.02.2006

10de plaats voor Nederland (voor deelnemers zie *)

Bron: FIE en ANP