Bas Verwijlen, is Osse sportman van 2005.

Schermer Bas Verwijlen is verkozen tot Osse sportman van 2005. Dat gebeurde gisteravond tijdens het jaarlijks terugkerende sportgala. Het was de eerste keer dat dit evenement werd gehouden in de aula van het Mondriaan College. Bij de vrouwen ging de titel naar atlete Angnetta van ’t Wout.
De verkiezing van Verwijlen was voor de volgepakte zaal geen verrassing. De 22-jarige sporter wist vorig jaar de schermwereld te verbazen door op het wereldkampioenschap in Leipzig derde te worden. Daarnaast wist hij zijn nationale titel te prolongeren.

Opgelucht Verwijlen bekende zenuwachtig te zijn geweest. „In Oss weet je het nooit“, vertelt hij opgelucht. „Er zijn hier veel goede sporters. Ik ben daarom ook blij dat de jury mij als winnaar heeft gekozen. Het is een extra stimulans om dit jaar weer goed te presteren en door te gaan met de voorbereidingen op de Olympische Spelen van 2008.“
Verwijlen kreeg de prijs uitgereikt door wereldkampioen turnen Yuri van Gelder. Het was de tweede keer in zijn nog jonge loopbaan dat de schermer tot Osse sportman van het jaar werd gekroond.
Voor Angnetta van ’t Wout (52) was de uitverkiezing een primeur. De halve marathonloopster begon pas op latere leeftijd met het beoefenen van de atletieksport en vond het al een hele eer om genomineerd te zijn. Ze was blij verrast met de titel: „Dit is iets unieks. Hieruit blijkt dat er waardering is voor mijn prestaties. Ik ben erg trots op deze onderscheiding en hecht er veel waarde aan.“
Turntalent
De jonge Elim van Vugt kreeg het predikaat sporttalent van het jaar opgeplakt. Het tienjarige turntalent gaf daarna nog een spectaculaire demonstratie weg aan de ringen, gesteund door zijn grote voorbeeld Van Gelder.
Rolstoeldanspaar Mark en Nienke Leenman werden gekozen tot de beste sportploeg van 2005.
Het was de eerste keer dat het gala op het Mondriaan College werd georganiseerd. Volgens wethouder Hans Boerboom is dit een uitstekende locatie voor een dergelijk evenement.
„Bij het leveren van topprestaties spelen factoren rondom een sporter een belangrijke rol. Ook de scholen hebben daar een functie in. Met het organiseren van het sportgala op het Mondriaan College willen we een teken afgeven naar de buitenwereld. Daarnaast hopen we zo de schoolsport te stimuleren.“


Bron: Brabantsdagblad