Sonja Tol 7e in World Cup

Degenschermster Sonja Tol heeft vandaag een verdienstelijke 7e plaats gehaald in Tauberbischofsheim, het Mekka van de Duitse schermsport. De marineofficier verloor van de Canadese Sherraine Mackay, die later het toernooi op haar naam zou schrijven. Er namen 121 schermsters deel.

De Haagse was op grond van haar ranking vrijgesteld van de voorrondes en won vanmorgen haar eerste wedstrijd bij de beste 64 met 15-13 van de Roemeense Alexandru. In de volgende ronde versloeg ze de Française Galantine met 15-11. Bij de laatste zestien was ze vervolgens te sterk voor Bacioiu (Roe), die ze versloeg met 15-9. In de kwartfinale verloor ze uiteindelijk met 15-12 van de latere winnares Mackay.

"Het was een goed bezet toernooi en mag in deze fase van het seizoen beslist tevreden zijn met mijn resultaat", zei Tol na afloop. De komende weken staan nog verschillende belangrijke wedstrijden op het programma. Eind april hoopt ze zich in de medailles te schermen bij het Militair Wereldkampioenschap in Boekarest