Op 8 april reikte de KNAS aan 16 geslaagden het diploma zaalassistent /leraar 2 uit.

De verenigingen hebben hun leden kunnen stimuleren om deel te nemen aan deze opleiding. Mede hierdoor konden er 2 opleidingen in september 2005 starten. De deelnemers sloten die af op 8 april 2006 met een proeve van bekwaamheid.(examen)

Het voert te ver om alle aspecten van de cursus te vertellen, maar enkele wil ik toch noemen. Schermtechnisch is uiteraard een onderdeel van de cursus. Maar ook het leiderschap in brede zin, hoe geef je les, hoe benader je jeugd, hoe betrek en behoud je mensen voor je vereniging. Op 8 april werden prima presentatie neergezet bij de proeve van bekwaamheid en zag ik veel kwaliteit bij de deelnemers die dag. Voor schermend Nederland een aanwinst. Deze dag heb ik namens de KNAS de geslaagden gefeliciteerd, bij het uitreiken van het diploma.

Deze 16 geslaagden: Emile Hobo, Rudolph Francis, Devika Breuning, Frank Vermeulen, Mady Hoogenboom, Klaasjan Pol, Heleen Breukelman, Jolanda Maas, Erik Otzen, Bas Tielemans, Gilbert van Zeijl, Marijn de Jong, Melanie Schultze, Marcel van Sandwijk, Pascal Vrijheid, Siroos Askari is het technische kader de afgelopen drie jaar, uitgebreid met 80 nieuwe leden.

Een woord van dank voor deze prestatie aan de opleidingscommissie/ examen commissie Henne van Es, Frans Hoeberechts, Ab de Jong en Jan Snellen

Dinie Meijer-Evers. Knas Breedtesport