Christiaan Albers 39ste bij de heren degen junioren

Jeugdwereld kampioenschappen Taebaek

Na een lastig cadetten degen toernooi, verging het Christiaan vandaag beter in de categorie junioren. Na 4 winstpartijen en slechts 1 verliespartij startte hij, na te zijn vrijgesteld, met de eliminatieronde. Christiaan verloor nipt van de Venezulaan Francisco Limardo met 15-14 en bereikte hiermee een 39ste plaats in klassement.

De Duitser Steffen Launer werd wereldkampioen heren degen junioren. Het zilver ging naar de Chinees Feng Wang. De Amerikaan Benjamin Ungar en de Spanjaard David Espana wonnen de bronzen plak.

14 april worden de wedstrijden dames junioren degen en heren junioren floret geschermd. In deze categorie?n komen voor Nederland Cheryl Jahn, Toby Gerritse, Martin Remijn en Mats Stijlaart uit. Op 17 april schermen Toby, Martin en Mats in het Nederlands equipe floret.