Zaterdag was de dag voor de floretequipes. Er deden in totaal 25 equipes aan mee.

Nederland moest de eerste wedstrijd schermen tegen de Oekra?ne. Deze partij werd overtuigend gewonnen met 45-35. Slechts 1 van de 9 partijen werd door de Oekra?ners in winst omgezet. Het was een superwedstrijd volgens de bondscoach. Dit laat zien dat Nederland ook heel goede floretschermers heeft. De volgende tegenstander was Frankrijk. Frankrijk is al meerdere keren wereldkampioen geweest. Ondanks een aantal hele mooie punten en sterk spel van de Nederlanders werd er met 27-45 verloren van de Fransen. Frankrijk heeft later de finales van het toernooi gehaald en is wederom wereldkampioen.

Daarna moest Nederland tegen de USA. Dit was voor de Nederlandse equipe een zware en moeilijke partij. Deze partij werd verloren met 25-45. De bondscoach vertelt hierover dat het leek alsof de jongens de strijdlust kwijt waren. Na de peptalk van de coach was de volgende tegenstander aan de beurt. Dit was Roemeni?, van Roemeni? werd overtuigend gewonnen met 45-32. De laatste partij was tegen Oostenrijk deze werd net verloren met 38-45.
De Nederlandse floretequipe is hierdoor 14e geworden.

Dit mooie resultaat is mede te danken aan de nieuwe weg die het Nederlandse schermen is in gegaan. Er wordt nu professioneel aan de weg getimmerd met de trainingen op papendal. Er wordt niet alleen op technisch vlak getraind, en aan het uithoudingsvermogen gewerkt, maar er wordt ook mentaal gewerkt. Hoe ga je met verlies om, en hoe sta je tegenover een tegenstander die in het verleden altijd sterker was dan jijzelf.
Deze professionele houding heeft er toe bijgedragen dat er tijdens dit WK veel mooie en belangrijke (persoonlijke) overwinningen zijn gehaald. Zo heeft Sebastiaan Combe de sterke Pool Szuchnicki verslagen. En hebben alle heren floret de tweede dag gehaald, dit is nog nooit eerder gebeurd. Maar ook de equipe-overwinningen op de Oekra?ne en Roemeni? zijn tekenend voor het nieuwe Nederlandse topschermen.
Alhoewel we pas een jaar bezig zijn kunnen we duidelijk een vooruitgang zien. En als we doorgaan op deze weg dan zal ook de kwalificatie voor de Olympische spelen in de toekomst haalbaar zijn.