Afgelopen weekend was het WB junioren toernooi in Bochum.

Het toernooi was zeer sterk bezet bijna alle schermlanden waren aanwezig. Uit Nederland waren?zeven dames afgereisd om aan het toernooi deel te nemen. Djinn Geurts, Caroline Gevaert, Saskia van Erven, Sontje Schaal, Moniek van Uitert, Nicole Jongman en Milja Mondt.

De dames hadden allemaal zeer zware poules, maar Saskia en Djinn hadden genoeg winstpartijen om door te gaan naar de eliminaties. De andere dames haalden het helaas niet maar volgens de coach hadden zij wel goed geschermd maar was het deelnemersveld dermate sterk dat er helaas niet meer inzat.

Saskia van Erven kwam bij de laatste 64 tegenover de Italiaanse Anna Venturini?te staan. Helaas verloor zij haar partij met 8-15 en hierdoor kwam zij op plaats 33 te staan.

Djinn moest tegen Hannah Roder (GER) schermen in de eerste eliminatie ronde. Zij won dit met gemak met 15-4. Bij de laatste 32 moest zij tegen de Poolse Justyna Anuszewska, van haar won Djinn ook met 15-4. Toen moest Djinn tegen de altijd sterke Jullia Rashidova (RUS) in het begin kwam Djinn achter te staan, maar in de laatste 3 minuten begon ze haar inhaal strijd. Helaas lukte het haar niet om deze partij alsnog te winnen, ze verloor met 9-15. Djinn behaalde hierdoor de negende plek waarmee ze 8 WB punten behaalde.

Al met al werd er goed geschermd door de Nederlandse dames en haalden Saskia en Djinn ook WB punten.

De volgende WB wedstrijd zal in het nieuwe jaar plaatsvinden op 5 januari in Boedapest.