Onder leiding van Bondscoach Rorik Janssen werden de laatste trainingen voor de nationale ploeg in het schermcentrum van scaramouche gehouden.

De laatste trainingsdag van 2006 was een gevarieerde dag waarin verschillende onderdelen aan bod kwamen.

In de ochtend werd er eerst looptraining gedaan waarbij het tempo steeds opgevoerd moest worden. Deze training werd afgesloten met de sprint. Daarna werd er geoefend met de loopsprongen. De volgende oefening bestond uit het maken van verschillende schermbewegingen.

In de middag werd er begonnen met eliminatie wedstrijden. Tijdens deze partijen mochten de schermers 2 aanvallen maken 2 ripostes en 1 tegenaanval. In het ideale geval zou dit beteken dat 1 van de schermer met 5-0 zou winnen. Ook mochten de schermers geen wering 4 gebruiken. Dit was voor sommige toch best lastig.

Hierna volgde een volledige eliminatie. Nadat deze was uitgeschermd zat de laatste training van het jaar erop en kon iedereen van drie dagen rust genieten. Want op 2 en 3 januari zijn de eerste trainingen van het nieuwe jaar al weer. Dit ter voorbereiding op het eerste weekend van januari want dan zijn in Budapest de junioren WB wedstrijden.