Sonja Tol bereikte bij de op 9 februari gehouden grand prix te Rome een negentiende plaats.

Het betrof een goed bezet toernooi met in totaal 137 deelneemsters. De marineofficiere verloor uiteindelijk in haar laatste partij van de Oekraïense Yana Shemyakina met 15-11. Eerste werd een andere Oekraïense, Olga Partala. Emese Szasz uit Hongarije behaalde de tweede plaats, terwijl de derde plaats werd gedeeld door Hajnalka Kiraly Picot (FRA) en Cristiana Cascioli (ITA).

De schermster uit Den Haag won in haar voorlaatste wedstrijd nog zeer gemakkelijk met 15-6 van de Poolse Olga Cygan. Zij moest echter haar meerdere erkennen in Yana Shemyakina, de Europees Kampioene van 2005, die uiteindelijk als zesde eindigde. “Helaas, zij was Vandaag gewoon beter dan ik. Volgende week beter”, aldus Sonja Tol.

Volgend weekend mag de schermster proberen haar resultaat te verbeteren tijdens de Grand Prix te Barcelona.