Gister 31 Maart stond de 1e wedstrijd van de kwartfinale van de franse team kampioenschappen op het programma.

Het Noord-Franse Tourcoing had met de loting het thuis voordeel gekregen en begonnen dus in Tourcoing met CIE Tourcoing tegen de favoriet CE Nevers.

Het Team uit Nevers Bestond uit Sicot (2e EK 2006) Moutou (Top 20) Gounet en Grumier (Wereldkampioen Team)

CIE Tourcoing bestond uit van Laecke (Belgisch kampioen) Fleury (Frans Kampioen Junioren 2004) Decobecq (Top 30) en Verwijlen.

Tourcoing begon duidelijk als underdog, maar dit was in de wedstrijd niet te merken meteen de 1e partij pakte Decobecq een 4-2 voorsprong tegen Sicot. Hierna pakte Verwijlen 3 overwinningen, 6-2 tegen Moutou, 5-1! Tegen Grumier en afsluitend 5-3 tegen Sicot. De laatste partij sloot Verwijlen af met de vernederende score van 45-26 in het voordeel van CIE Tourcoing. Het aantal toeschouwers was opvallend groot, de Nevers aanhang was met 2 bussen gekomen, gewapend met sjaals en shirts in de clubkleuren. Het schermen is enorm populair in Frankrijk en Frankrijk is ook het enige Europese land met een Team Competitie.

Aanstaande vrijdag (6 April) volgt de return, mocht Tourcoing deze winnend afsluiten dan plaatst CIE Tourcoing zich voor de halve finale wat echt een stunt zou zijn. Als CE Nevers wint, staat het 1-1 en volgt er een partij om 5 treffers tussen de beste mannen van beide ploegen.