In een sterk bezet veld met 137 deelneemsters en de complete wereldtop aanwezig, strandde de Marine-officiere in de strijd om de laatste 32.

Tegenstandster was de Zwitserse Tiffany Gerondet, die de partij met 15-11 won. Sonja Tol eindigde uiteindelijk op plaats 35. Winnares van het toernooi werd de Russische Tatiane Logounova, die de finale tegen de Italiaanse Bianca del Carretto met 13-5 afgetekend won. Gedeeld derde werden Lubov Shutova uit Rusland en Na Li uit China.
Na afloop stelde Tol: "Ik startte erg nerveus. Meestal pakt dat in de wedstrijd goed uit, maar deze keer dus niet. Ik was niet echt slecht, maar heb gewoon niet goed genoeg geschermd. Dit jaar zullen alle toernooien zwaar bezet zijn met het oog op kwalificatie voor de Spelen. Wat dat betreft, ben ik gelukkig niet de enige die vroegtijdig verloren heeft. Meerdere toppers, waaronder tweevoudig Olympisch Kampioene en wereldkampioene Timea Nagy (HUN) werden al vroeg uitgeschakeld".


Luitenant ter Zee Tol heeft het komende jaar een druk bezet wedstrijd programma. Zo is zij op 26 en 27 mei actief op de werelbeker in Sydney, volgt op 1 en 2 juni de Grand Prix te Montreal en kan zij op 8 en 9 juni weer aan de slag tijdens de werelbekerwedstrijden in Havanna.