Afgelopen weekend kwamen Sonja Tol en Bas Verwijlen in Sydney in actie. Op de WB wedstrijd hebben beide zeer goed gepresteerd. Sonja behaalt nominatie voor de Olympische Spelen van Beijing.

Bas Verwijlen had zich als derde geplaatst voor de eliminatie wedstrijden. Bij de laatste 32 kwam hij tegenover Leong (SIN) te staan hij won deze partij met grote overmacht, het werd uiteindelijk 15-1. Ook zijn tweede eliminatie partij won hij gemakkelijk met 15-6. Toen moest hij bij de laatste 8 tegen Kelsey (USA), en deze partij verloor hij helaas net met 14-13. Bas heeft uiteindelijk de 5e plaats bereikt. Wederom een mooie plek op een WB toernooi voor Bas.

Ook Sonja Tol deed het zeer goed op het WB toernooi. Aan het toernooi deden 108 dames mee, en daarvan plaatste Sonja zich als 11e voor de eliminatie wedstrijden. Haar eerste eliminatie partij tegen de Antonio (ESP) won zij met 15-6. Bij de laatste 32 kwam ze tegenover de Japanse Nakano te staan. Deze partij was wel zwaarder maar werd ook gewonnen door Sonja met 15-12. En bij de laatste 16 moest Sonja tegen de Chinese Zhang schermen, ze won met overtuiging van haar met 15-7. Bij de laatste 8 kwam Sonja weer tegenover een Chinese te staan. Helaas verloor ze haar partij van Li (CHN) met 9-15. Sonja behaalde uiteindelijk de 6e plek.
De wereldbekerwedstrijd in Sydney was de eerste wedstrijd waar Sonja een NOC*NSF-nominatie voor de Spelen van 2008 kon behalen. Door in de top-8 te eindigen weet ze zich daar nu al van verzekerd. In 2008 zal ze vormbehoud moeten tonen en ze zal in April 2008 hoog op de wereldranglijst moeten staan om zich direct te kwalificeren.