Oscar Kardolus 2e op Sabel 50-59 en Bep vd Pol 3e bij Floret 70+

Afgelopen weekend werd het EK Veteranen 2007 in Sankt Gallen (Zwi) gehouden. Totaal deden er 10 Nederlandse schermers en schermsters mee.

Op de 2e dag van het EK was er groot succes, er werden twee medailles binnen gehaald door de Nederlanders.

Floret Dames
In de categorie 70+ bij de floret dames waren er twee Nederlandse deelneemsters, Bep van der Pol en Ricky Dijkstra-Martens haalden allebei de laatste 8. Ricky behaalde de 7e plek, en Bep behaalde een prachtige derde plek.

Mieke van de Graaf-Stoel behaalde een mooie 5e plek in een sterk bezet veld van 31 deelnemers bij de cat. dames floret 50-59. Hier zaten zelfs een aantal wereldtoppers bij.

Sabel Heren
Oscar Kardolus die voor de eerste keer mee deed aan een individueel EK voor veteranen wist in zijn categorie (50-59 sabel heren) een fantastische 2e plek te behalen. In een sterk deelnemersveld van 30 schermers won hij in de voorrondes 3 van de 5 partijen. Hierdoor stond hij als 8e op het tableau. Bij de laatste 8 werd het erg spannend toen hij tegenover de als 1e geplaatste Italiaan Paroli kwam te staan. Het ging in deze partij erg gelijk op, bij de stand van 8-8 maakte Oscar twee hele mooie treffers en won daardoor de partij. De partij daarna won hij makkelijk met 10-4 van Bocconi (ITA). En toen de finale tegen de Fransman Ramier, helaas verloor Oscar deze partij met 6-10. Al met al een prachtige 2e plek voor deze debutant op het EK Veteranen.

Zaterdag waren de heren degen aan de beurt. In sommige leeftijdscategorieën waren er meer dan honderd deelnemers. Helaas werden de Nederlanders in een vroeg stadium al uitgeschakeld. Hieronder de uitslagen:

- Siem Kamp 20e

Zondag was de laatste dag van het EK, op deze dag kwamen de degen dames aan de beurt, helaas kwamen beide Nederlandse deelneemsters in hun eerste eliminatie partijen direct sterke tegenstanders tegen. En beiden verloren hun eerste eliminatie partij.