Afgelopen weekend was er een degen Grand Prix wedstrijd in Montreal Canada. Aan deze Grand Prix deden Sonja Tol bij en Bas Verwijlen mee.

In de eerste ronde moest Bas tegen Marc FONT uit Spanje. Dit was vooraf meteen een erg zware loting, omdat Bas al eerder tegen deze spanjaard had geschermd maar dan in de kwartfinale van de wereldbeker van Milaan/Legnano in Italie. Toen won Bas met 1 treffer verschil in de laatste minuut.
Deze wedstrijd begon goed, maar liep naar een 4-7 voorsprong voor de Spanjaard. Bas trok de score naar 13-11 in het voordeel van hem. Hij won deze fysiek zware partij uiteindelijk met 15-12 en plaatste zich voor de beste 32.
Voor een plek bij de beste 16 moest Bas het opnemen tegen de Nr.1 van Cuba, Andres CARILLO. Deze partij begon erg goed voor Bas wat resulteerde in een 5-0 voorsprong. Het vooraf besloten tactisch concept werkte perfect en alles lukte. Bas won overtuigend met 15-5 en plaatste zich voor de beste 16.
Bij de beste 16 was de tegenstander Ruben LIMARDO uit Venezuela Deze partij liep gelijk op. 13-13 was de score toen Bas een aanval maakte maar helaas trof LIMARDO eerder. Bij de score 13-14 in het voordeel van LIMARDO en nog 10sec te gaan moest Bas risico gaan nemen. LIMARDO maakte een enkele treffer en won de partij met 13-15.
Bas eindigd op een knappe 11e plek op deze Grand Prix.
\'\'Het waren loodzware partijen vandaag en ik ben helemaal kapot, ik heb geknokt tot de laatste seconde maar helaas zat er dit keer geen finale plaats in. Van de laatste 6 toernooien ben ik 2x bij de beste 8 gekomen en 2x bij de beste 4 waaronder 2x op een Grand Prix, dus ik ben zeer tevreden met deze 11e plaats, heel de wereldtop was er weer. Morgen vlieg ik naar Puerto Rico voor de wereldbeker daar. Ik voel me goed en lig nog steeds op schema.\'\'

Sonja Tol werd uitgeschakeld bij de beste 64 door de Duitse Marijana Markovic met 15-10. Het goud ging naar Hajnalka Picot Kiraly (Fra). Zilver ging naar Claudia Bökel (Dui) en de gedeelde derde plaats was voor de Hongaarsen Ildiko Mincza-Nebald en Adrienn Hormay.
De Marine-officiere was na afloop erg teleurgesteld: "Op dit toernooi waaraan 149 schermsters deelnamen was de hele wereldtop aanwezig. Ik verlies hiermee veel punten en val uit de top 16. Dit toernooi was nou juist een belangrijk kwalificatiemoment". Volgend weekend staan voor beiden een wereldbekerwedstrijd op het programma. Verwijlen reist af naar Caguas, Puerto Rico en Tol staat 8 en 9 juni in Havana.