Als gevolg van de kwalificatiestructuur sport zijn de opleidingen voor schermleraar veranderd qua opzet en inhoud. In maart 2007 zijn we gestart met de pilot voor de opleiding zaalassistent. Als vervanging voor de schermleraar B opleiding kunnen we nu na het nodige voorbereidingswerk eindelijk starten met de opleiding schermleraar 3.

De eerste bijeenkomst is gepland op 27 oktober 2007.
Als locatie is gekozen voor Beekbergen (congrescentrum Exito). Hier zal vrijwel zeker ook de 2e bijeenkomst op 15 december plaatsvinden.
De opleiding wordt gedeeltelijk samen gegeven met de opleiding voor handboogtrainer 3. Dit geldt met name voor niet sportspecifieke onderwerpen zoals jaarplanning, praktijkbegeleiding etc. Sportspecifieke onderwerpen als techniek worden uiteraard niet gezamenlijk gegeven.
De opleiding bestaat in het totaal uit 8 bijeenkomsten (zaterdagen) verdeeld over een jaar. Dit komt neer op ongeveer 1 bijeenkomst per 6 weken. Daarnaast zijn er de nodige praktijkopdrachten die gedaan moeten worden.
Voor de praktijkopdrachten is het belangrijk dat je een erkend praktijkopleider vindt. Dit moet een leraar B of C zijn die bovendien bereid is om een scholing voor praktijkopleiders te volgen. Deze scholing duurt één dag. De eerste mogelijkheid om deze dag te volgen is op 24 november 2007 tijdens de kaderdag ook op Papendal.
Voor schermleraren B die bijgeschoold willen worden tot schermleraar 3 is deze scholing zonder meer een onderdeel van het programma. Hetzelfde geldt voor schermleraren C die t.z.t. de scholing willen volgen tot schermleraar 4. Voor de B leraren geeft de scholing ook nog eens het deelcertificaat voor niveau 4 zodat deze leraren als ze de niveau 4 opleiding willen volgen vrijstelling krijgen voor dit onderdeel
Cursusinformatie:
Het examenprogramma, cursusprogramma, cursusdata en andere belangrijke informatie krijg je tijdens de eerste cursusdag.
Programma:
Het programma op de eerste dag is ongeveer als volgt:
09.00 – 09.30 ontvangst met koffie of thee
09.30 – 10.00 introductie en kennismaking
10.00 – 12.00 1e workshop “jaarplanning”
12.00 – 12.45 lunchpauze
12.45 – 13.45 2e deel workshop
14.00 – 16.00 kanjers in de sport
16.00 – 16.10 evaluatie, en afsluiting.
Aanmelden kan door middel van het invullen en opsturen van het inschrijfformulier dat te vinden is op deze site (onder: formulieren).
Kosten:
De kosten zijn voor deze pilotopleiding vastgesteld op € 250,00.
Na je definitieve inschrijving ontvang je van ons de bevestiging voor je deelname de routebeschrijving naar Beekbergen en een factuur.