Cursus Jeugdsportcoördinatie KNAS in samenwerking met de NSA

‘Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst!’Een veel gehoorde uitspraak in sportland. Een slogan die echter uit de tijd begint te raken. Hoogstwaarschijnlijk lukt het u namelijk wel om jeugdleden bij uw vereniging aan het sporten te krijgen. Maar ervoor zorgen dat deze jeugdsporters lid blijven van uw club is een stuk lastiger. ‘Wie de jeugd houdt, heeft de toekomst!’ Is daarom een beter motto.

Vaak wordt uitval onder jeugdleden toegeschreven aan externe oorzaken, zoals bijbaantjes of huiswerk. Juist interne oorzaken spelen echter een belangrijke rol bij het verlies van jeugdleden. Want hebt u als vereniging wel inzicht in de leef-en belevingswereld van uw jeugdleden? Stemt u de clubactiviteiten voldoende af op kinderen en jongeren? En worden zij ook betrokken bij de organisatie ervan? Blijven de jeugdleden uw vereniging trouw?
Wanneer u veel van deze vragen met ‘nee’ moet beantwoorden, is de cursus jeugd sportcoördinatie van de NSA eye-openers. U krijgt handvatten om het klimaat van uw club jeugdgerichte en jeugdvriendelijker te maken.
De cursus jeugdsport-coördinatie wordt door de KNAS samen met de NSA (Nederlandse Sportalliantie) gegeven. Het heeft als voornaamste doel de ‘jeugdvriendelijkheid’ van sportverenigingen te verbeteren. Door te werken aan een beter jeugdklimaat kan binnen de sportvereniging een sfeer gecreëerd worden waarin de jeugd zich thuis voelt en behouden blijft voor de club.

Zie de december nieuwsbrief met uitgebreide informatie en opgave formulier.