Degenschermer Bas Verwijlen heeft in Koeweit-Stad tijdens de Grand Prix een razend knappe prestatie neergezet. In dit met de meeste wereldtoppers bezette toernooi pakte Bas de derde plaats.

Belangrijker nog: de bronzen plak bracht 40 punten op voor de wereldranglijst. Daarmee is Bas in één klap terug in de top tien van de wereld. Door minder goede resultaten in Kish Island en Quatar was hij naar de zestiende plaats geduikeld.
”Ik ben vooral blij met dit resultaat. Punten tellen op dit ogenblik voor mij”, aldus Verwijlen, die ook komende weken nog een reeks Wereldbekerwedstrijden moet afwerken om een ticket naar de Olympische Spelen te bemachtigen.
Verwijlen kwam op weg naar een mogelijke finaleplaats in de halve finale de Venezolaan Silvio Fernandez, derde op de wereldranglijst - tegen. Verwijlen: ”Tot dan toe verliepen alle partijen zoals ik wilde, echt super. Fernandez, die normaliter in Frankrijk woont en schermt, is echter een heel ander type schermer, heel verdedigend en heel lang. Ik kreeg geen vat op hem. Met 15-7 was het gedaan.”
Doekje voor het bloeden voor Verwijlen is dat de Venezolaan de Grand Prix in Koeweit won van de Koreaan Yung. Verwijlen werd met de Hongaar Gabor Bockzo – eerste op de wereldranglijst - uit Hongarije derde.