De topschermers Bas Verwijlen en Sonja Tol hebben bij wereldbekerwedstrijden in respectievelijk Tallinn en Barcelona elk slechts vier punten bijeen weten te sprokkelen voor de wereldranglijst. Geen van beide degenschermers slaagde er in om bij de laatste zestien te komen.
Bas Verwijlen kwam in Tallinn bij de laatste 32 van de in totaal 170 deelnemende schermers door een zege van 15-10 op de Ier Andrew Fenwick. In de volgende ronde was de Italiaan Paolo Pizzo de Osse schermer te slim af. De Italiaan won met 15-10.
De wereldbekerwedstrijd in Tallinn werd gewonnen door de Italiaan Mattea Tagliariol, tweede werd de Italiaan Alfredo Rota en op de gedeelde derde plaats kwamen de Zwitser Michael Kauter en de Italiaan Paolo Milanoli. Verwijlen werd 18e in het eindklassement.
De Ossenaar was er niet echt rouwig om omdat hij enkele belangrijke concurrenten punten zag verliezen. Met een plaats bij de eerste tien op de wereldranglijst houdt Verwijlen uitzicht op een ticket voor de Olympische Spelen.
In Barcelona kon Sonja Tol ondanks haar sterke spel niet erg ver in het toernooi doordringen. Ze schermde er een goede voorronde en plaatste zich direct op het tableau van de laatste 64. Haar eerste wedstrijd tegen de Spaanse Maria Cruz Rodriguez won ze met 15-11.
In de tweede ronde om bij de laatste zestien te komen, stond Tol op de loper tegen de sterke Canadese Sherraine Schalm. Schalm, achtste op de wereldranglijst, won de spannende wedstrijd nipt met 15-14. Tol eindigde in Barcelona op de 21e plaats.