Met negentien cadetten en junioren is de KNAS van 6 tot 12 april sterk vertegenwoordigd op het Wereldkampioenschap voor cadetten en junioren in het Italiaanse Acireale. De jeugdige Nederlandse schermers strijden niet alleen in de individuele klassementen op de wapens sabel, floret en degen. Bij de junioren brengt de KNAS zowel bij de jongens en meisjes op de wapens degen en floret een team op de loper.

In het hele team is het aantal florettisten het grootst: elf, te weten Djinn Geurts, Caroline Gevaert, Iman Kulhanek, Milja Mondt (onlangs nog achtste bij het EJK in Rovigo!), Elze Noë, Tristan Tulen, Leon Haagman, Ruben Bon, Mats Stijlaart, Gerben Engelen en Martin Remijn. Op sabel komen in Acireale op de loper Thom Schipper en Robbert Goossens. Op degen strijden Kelly Boone, Amber Hoogendoorn, Carmen Berends, Arno Bargerbos, Mick Broekman en Mathijs de Vries.

De Nederlandse afvaardiging wordt in Italië geleid door teamchef Martin Ariaans, bijgestaan door de bondscoaches Roel Verwijlen (degen), Arvid Oostveen (floret), assistent-bondscoach Rob van Winden (degen) en Georges Dérop (sabel) en fysiotherapeut Linn Willemsen.

De wedstrijden voor de cadetten beginnen zondag 6 april, de junioren komen vanaf 9 april aan bod.

De resultaten zijn live te volgen via de site van de FIE: http://live.fie.ch/

Servaas Smulders