Teun Plantinga nieuwe directeur KNAS, NHB en NVB

De besturen van de KNAS, NHB en NVB hebben Teun Plantinga benoemd tot directeur. Plantinga (33), thans hoofd financiën, automatisering en logisitek bij de Nederlandse Ski Vereniging, begint op 19 mei in zijn nieuwe functie op het bondsbureau in Rosmalen. Hij volgt Rita van Driel op, die op Papendal een functie bij NOC*NSF gaat bekleden.

Plantinga, die door de sollicitatiecommissie unaniem werd voorgedragen, verwacht in zijn nieuwe functie zijn warme gevoel voor de sport breder uit te kunnen dragen. Zelfs is hij nog altijd topsporter. Hij is officieel Nederlands kampioen schermen op de discipline sabel, een titel, die hij in 2004 ook al eens veroverde.

De in 1974 in Leiderdorp geboren Plantinga volgde een HEAO-opleiding voor accountancy. Na drie jaar bij Ernst & Young te hebben gewerkt, voelde hij dat zijn toekomst niet in de accountancy lag. Hij ging als zelfstandig ondernemer aan de slag met de verkoop van schermartikelen.

In 1998 werd hij administrateur bij de Nederlandse Vereniging van Openbare Bibliotheken. In 2002 verwisselde hij die functie met die van Hoofd administratie bij de Koninklijke Vereniging voor Luchtvaart. In 2006 stapte hij over naar de Nederlandse Ski Vereniging.
Plantinga is woonachtig in Den Haag, gehuwd en vader van twee zonen in de leeftijd van twee en drie jaar.