Degenschermer Bas Verwijlen is vandaag, 30 november, in het Duitse Reutlingen tweede geworden in de strijd om de Zesde Internationale Reutlinger Allstars Cup. In de finale moest Bas zijn meerdere erkennen in de Duitser Sven Schmid. De Duitser won met 15-11. Bescheiden excuus voor Bas: hij liep zaterdag tijdens de derde en laatste voorronde een blessure op aan zijn linkerknie. Het gevolg was dat de Osse topschermer de duels vandaag voornamelijk verdedigend kon schermen.

Het Internationale toernooi in Reutlingen kent altijd een heel sterke bezetting omdat het voor de Duitse degenschermers een van de meest belangrijke kwalificatietoernooien is voor deelname aan het EK en het WK. In het Duitse stadje nabij Stuttgart verschenen zaterdag maar liefst 205 degenschermers op de loper.
In de voorlaatste partij in de derde voorronde ging er met de linkerknie bij Bas iets mis. "Ik weet niet precies wat er met mijn knie gebeurde maar na afloop voelde ik er veel pijn. Na de laatste partij bij aankomst bij de fysiotherapeut was de linkerknie door een opeenhoping van vocht al behoorlijk veel dikker dan de rechter", aldus Bas.
Zondagochtend volgde een nieuwe behandeling bij de fysiotherapeut, die de knie van Bas aardig inpakte. "Ik was in de eliminatieronden dus voorzichtiger en moest voornamelijk verdedigend schermen. Tijdens de wedstrijden voelde ik mijn knie niet maar in de pauzes wel."
De Ossenaar blikt met tevredenheid terug op zijn optreden in Reutlingen, ook al had hij Schmid daar graag van zijn 'kroon' gestoten; de Duitser won er voor de derde keer op rij.
Met Reutlingen sloot Bas Verwijlen zijn wedstrijdjaar 2008. Hij heeft tijd zijn knie te laten herstellen om in januari te starten met de nieuwe reeks van Grand Prix en Wereldbekerwedstrijden. Bas eindigt het jaar op de achtste plaats op de wereldranglijst!