Gerben Engelen is bij de Wereldbekerwedstrijd voor junioren in het Italiaanse Lignano op een fraaie zesde plaats geëindigd. In de kwartfinales werd de floretschermer de voet dwars gezet door de Rus Dmitry Zherebcenko. Gerben deed geweldig zijn best maar moest met 8-15 de eer laten aan de jeugdige Rus. In de halve finale was de latere winnaar, de Rus Dmitry Komissarov zijn landgenoot Zherebcenko de baas.

Bij de wereldbekerwedstrijd in Lignano kon Gerben Engelen van de zes Nederlanse floretschermers er het best uit de voeten. Naast Gerben kwam ook Martin Remijn op het tableau van de laatste 64. Mats Stijlaart, Tristan Tulen, Toby Gerritse en Leon Haagman lukte dit jammer genoeg net niet.
Om bij de laatste 32 te komen, moest Martin winnen van de Hongaar Peter Biro. De jeugdige Hongaar was te sterk en Martin bleef steken op 10-15 en werd in het eindklassement 64e.
Gerben ging het beter af. Zijn eerste partij tegen de Deen Christian Femoe eindigde in een overwinning van 15-7. Tegen de Hongaar Zoltan Pasztor was het iets lastiger maar won Gerben met 15-11. Dezelfde cijfers liet Gerben noteren in zijn strijd tegen de Fransman Paul Fausser. Daarna lukte het Gerben niet om ook Zherebcenko te verslaan. Niettemin werd de wereldbekerwedstrijd in Lignano een belangrijke opsteker voor hem.
Bij de dames floret eindigde Caroline Gevaert op de 29e plaats. Caroline kwalificeerde zich op het tableau van de laatste 32 schermsters. Zij moest het opnemen tegen Beatrice Monaco, een van de vele jeugdige Italiaanse talenten. Caroline verloor helaas met 15-5.
Milja Mondt en Moniek van Uitert lukte het in Lignano niet door de voorronden te komen.
De degenschermers Mathijs de Vries en Jurriaan Jacobs deden in Italië ook internationale ervaring op. Het tableau van de laatste 64 was voor hen dit keer nog te hoog gegrepen.