Bij de eerste wereldbekerwedstrijd voor junioren in 2009 in de afgelopen dagen in het Hongaarse Boedapest heeft Mats Stijlaart op floret een verdienstelijke 17e plaats behaald.

Gerben Engelen volgde op de 23e plaats en Leon Haagman werd 50e. Op degen klasseerde Matthijs de Vries zich als 56e.
Alle andere afgevaardigde Nederlandse junioren - in totaal reisden er achttien af naar de Hongaarse hoofdstad - slaagden er niet in om op het tableau van de laatste 64 te komen.

De wereldbekerwedstrijden voor junioren dames en heren op floret en degen in Boedapest behoren tot meest sterk bezette toernooien in het jaar. Zo verschenen er ruim 180 mannelijke en ruim 150 vrouwelijke degenschermers op de lopers. Degenschermer Matthijs de Vries trof in zijn eerste partij op het tableau de sterke Daniel Budai, die een thuiswedstrijd schermde. Budai won met 15-9 van het veelbelovende Nederlandse talent dat over twee weken tesamen met Bas Verwijlen en Arnoiud Holstege deelneemt aan de Grand Prix in Koeweit.
Bij de heren bleek de Oekraïner Anatoliy Herey uiteindelijk de sterkste.
Mats Stijlaart trof in de eerste ronde op het tableau eveneens een Hongaar: Gabor Nemeth. Stijlaart schermde een sterke wedstrijd en won met 15-8. In de volgende ronde bleek de Griek Nikolaos Kontochristopoulos net even iets sterker. Wat Mats ook probeerde, hij verloor uiteindelijk met 10-15 en eindigde daarmee op een verdienstelijke 17e plaats in het eindklassement.
Gerben Engelen begon de eerste wedstrijd op het tableau van 64 heel sterk. De Roemeen Valentin Nita had weinig tegen Gerben in te brengen: 15-3. Daarna wachtte de sterke Oekraïner Rostislav Hertsyk. Deze was een maatje te 'groot' voor Gerben, die ondanks dit verlies toch op een mooie 23e plaats terecht kwam.
Leon Haagman lukte het niet de eerste ronde door te komen. Hij verloor met 4-`15 van de Rus Roman Kuts.