Bas Verwijlen heeft in Kish Island vandaag de eerste Wereldbekerwedstrijd in 2009 op zijn naam geschreven. De Osse topsporter versloeg in de finale van dit toernooi met vooral een grote deelname uit Arabische landen, de Iraniër Mohammed Rezaei Tadi met 15-5. In de halve finale bond Verwijlen de Armeniër Mikayel Ghazaryan met 15-11 aan de zegekar.
In Kish Island maakten ook de degenschermers én teamgenoten van Verwijlen, Arnoud Holstege en Matthijs de Vries, zich verdienstelijk. Holstege werd vijfde en De Vries negende!

Bas Verwijlen gaf na afloop van het eerste wereldbekertoernooi in Kish Island toe dat de concurrentie er niet erg groot was. Daarnaast vertelde hij het niet makkelijk te hebben gehad. Het liep volgens Verwijlen stroef. "Ik moest knokken voor elke treffer. Het is fijn te weten dat je een World Cup ook kunt winnen als het allemaal niet echt lekker gaat. In de finale liep het wel goed en dat zie je in de score terug", aldus de Ossenaar, die vorig jaar in Kish Island negende werd.
De zege levert Verwijlen voor de wereldranglijst 32 punten op en dat doet hem in elk geval op die lijst - thans achtste plaats - stijgen.
Ook Holstege en De Vries deden voor de wereldranglijst in Kish Island goede zaken met hun vijfde en negende plaats. Volgend weekeinde nemen Verwijlen, Holstege en De Vries deel aan de Grand Prixwedstrijd in Koeweit.