Degenschermster Sonja Tol is in Boedapest het wereldbekerseizoen heel sterk begonnen. In een heel sterk veld van ruim 120 deelneemsters bracht Tol het tot de kwartfinale. Daarin verloor de Haagse met 15-13 van Emese Szasz, de sterkste Hongaarse schermster op dit moment. Tol eindigde daardoor op de zevende plaats. Het toernooi werd gewonnen door Anna Sivkova, die in de finale de Francaise Hajnalka Kiraly Picot versloeg.

Tol als vijftiende geplaatst op het tableau van de Grand {Prix in Boedapest begon heel sterk. Ze versloeg achtereen volgens van de Australische Claudia Panuschka (15-11), de Roemeense Simona Alexandru (15-12) én haar landgenote, eerste op de wereldranglijst, Ana Branza (15-12).
Na haar verlies in de kwartfinale tegen Szasz vertelde Tol: "Ik was nog niet superscherp. Maar daarom ben ik wel heel erg blij met het eindresultaat. Het is voor mij een sterk begin van het seizoen."
De tweede Nederlandse degenschermster in Boedapest, Irma de Ridder, slaagde er niet in door de eerste eliminatieronde te komen en eindigde op de 98e plaats. Het was voor De Ridder haar eerste Grand Prix.