Sonja Tol heeft haar goede seizoenstart bij de Grand Prix in Doha doorgezet. In de hoofdstad van het oliestaatje Quatar waar vrijwel de complete wereldtop bij het dames degenschermen op de loper verscheen, eindigde Tol na heel spannende wedstrijden op de elfde plaats. Met dit resultaat klom Tol naar de 19e plaats op de wereldranglijst. De Grand Prix werd er gewonnen door de Roemeense Ana Branza.

Tol, die in Boedapest naar eigen zeggen nog niet superscherp was, plaatste zich in Doha als twaalfde. De gemotiveerde Haagse schermster wilde die plaats waar maken en liever nog hoger eindigen. Eenmaal bij de laatste 32 kreeg ze te maken met de pas 21-jarige Hongaarse Katalin Izso (46e op de wereldranglijst) en zij maakte het Tol bijzonder lastig. Met 15-14 stapte Tol als winnares van de loper om te zien of ze tot de kwartfinales kon doordringen.
Wederom trof Tol nieuw jeugdig talent in de persoon van de 22-jarige Zwitserse Simone Naef. Ondanks haar rijke ervaring wist Tol het jeugdig temperament van Naef niet in te dammen. Met 15-12 was de Zwitserse te sterk voor Tol. De Hagse deed wel goede zaken voor de wereldranglijst.