Met de terugkeer van Saskia van Erven op internationaal niveau heeft bondscoach Arvid Oostveen een nieuw damesteam floret kunnen forneren. Dat team met naast Van Erven, Caroline Gevaert en Djinn Geurts, maakte in het afgelopen weekeinde tijdens de Grand Prix in het Poolse Gdansk een 'vliegende start', zoals Oostveen het uitdrukt.
Het nieuwe team eindigde er als tiende, niet onverdienstelijk als je onder aan de ladder moet beginnen.

De nieuwe start betekende dat het Nederlandse damesteam onderaan het tableu startte tegen Italië. De Italiaanse dames waren nog te sterk voor Geurts, Gevaert en Van Erven: 45-26. Maar daarna kwam er de gang in en wonnen de dames van Canada: 38-34! Ook de dames van Kazachstan kregen weinig kansen. Het werd 45-31 voor het Nederlandse trio.
Het team van Polen maakte een einde aan de zegetocht van Nederland: 42-34. Met deze reeks aan wedstrijden eindigde het Nederlandse team als tiende. De Italiaanse dames versloegen in de finale het Duitse team.
Individueel slaagden geen van de Nederlandse dames er in om het tableau van de laatste 64 te halen. In de eindrangschikking werd Saskia van Erven 73e, Djinn Geurts 81e en Caroline Gevaert 99e.