De pas 18-jarige floretschermer Gerben Engelen heeft bij de wereldbekerwedstrijd in Bonn de drievoudig wereldkampioen Peter Joppich bijna tot wanhoop gebracht. In het eerste duel op het tableau van de beste 64 leek de oud-kampioen in de eerste periode bijna over Engelen heen te walsen: 14-7.

In de tweede periode vocht Engelen zich wonderbaarlijk sterk terug tot 14-14. Op dat moment werd het erg stil in de sporthal in Bonn, geen Duitser die wilde geloven dat een Nederlandse junior hun kampioen aan de kant zou zetten. Ademloos zagen vele Duitsers toe dat hun Joppich met 15-14 het duel alsnog won.
Gerben Engelen was na de forse achterstand in de eerste periode niet van slag. "Dit gaat me niet zomaar gebeuren. Ik wil nog even genieten van de partij tegen mijn grote schermidool", zei de uit Arnhem afkomstige Engelen na afloop. Gerben eindigde op de 63e plaats in de eindrangschikking van de wereldbekerwedstrijd, die werd gewonnen door de Fransman Gregory Koenig.
Mats Stijlaart, ook op het tableau van de beste 64 gekomen, verloor zijn eerste partij van de Brit Laurence Halsted met 15-5 en klasseerde zich als 57e.
Sebastiaan Borst eindigde op de 95e plaats, Chris Galesloot werd 107e, Martin Remijn 113e en Tristan Tulen 114e.