Irma de Ridder en Saskia van Erven hebben bij het ECPKNASCUP-toernooi bij Donar in Groningen nog de nodige punten gehaald voor deelname aan het NK op 25 april in Wageningen. De Ridder won op degen in de finale met 15-13 van Kelly Boone.
Saskia van Erven op floret was te sterk voor de Venezolaanse Joselina Piñneda: 15-8.
Matthijs Rohlfs won ook dit jaar in Groningen de titel bij de heren floret. Hij versloeg Antonio Piña met 15-8.
De meest spannende finale in Groningen was op sabel. Teun Plantinga zag na een geweldige tussensprint die hem een 14-11 voorsprong opleverde, alsnog het goud naar zijn Venezolaanse tegenstander Louis Henrique Piña gaan. Piñ won nipt met 15-14.

Het 31e schermtoernooi bij de Groninger Studentenvereniging was tevens het laatste ECPKNASCUP-toernooi dit seizoen. Donar trok dit weekeinde een flink aantal bezoekers.
Donar was zeer in haar nopjes met de komst van een team van 22 schermers uit Venezuela. Zij namen vorige week deel aan de Nederlandse militaire kampioenschappen schermen. In elke discipline wisten een of meerdere Venezolanen het podium in Groningen te bereiken.